Piept de pui picant cu curry si cuscus


1. Se pune pe foc o oala joasa si lata si cand se incalzeste, se adauga trei linguri de ulei de masline. Se varsa tot cuscusul Arnos si se amesteca in oala pana cand devine auriu. Se toarna doua cani cu apa si se amesteca constant. Cand apa este absorbita si cuscusul umflat, se trage de pe foc si se trece o furculita prin el, sa nu se lipeasca si sa nu mai creasca. 2. Pieptul de pui se spala, se curata de pielite si se taie felii, pe lat. Eu folosesc piept de pui de la Deliciosul de Vaslui, gata feliat. Ceapa se spala, se curata si se taie marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie fasii. 3. Intr-o tigaie incinsa sau wok-se pune uleiul, apoi se pun legumele la calit, timp de 5 minute. Se adauga si carnea, se presara curry de la Kotanyi si ardeiul iute- taiat marunt. Se amesteca, se acopera cu un capac si se lasa cateva minute sa se innabuse. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se adauga si supa si se lasa sa fiarba, la foc mic, cam 10 minute. 4. Mancarea se serveste calda, pe pat de cuscus, presarata cu marar. Am ornat cu o frunza de telina :P
{{ item.title }}
|
{{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |