Pere cu sos de ciocolata


Cuptorul se preincalzeste la 180g C. Se curata perele, se taie in doua, se indeparteaza cotorul, pastrand insa coditele. Se asaza jumatatile de pere intr-un vas termorezistemt, cu partea taiata in jos. Se da in clocot apa si se adauga zaharul, mierea si sucul de lamaie si se toarna peste pere. Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se introduc la cuptor timp de aproximativ 30-35 de minute. Dupa ce perele s-au copt, se lasa la racit 20 de minute. Se scot pe o farfurie si se lasa la frigider. Pentru sos, se amesteca bine zaharul cu laptele, praful de cacao si amidonul si se pune la fiert, amestecand continuu, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se presara pe deasupra zaharul vanilinat si se la sa se raceasca timp de 20-25 minute. Perele se scot de la frigider si se servesc cu sosul de ciocolata pe deasupra.
{{ item.title }}
|
{{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |