Penne cu sos de rosii , ciuperci si piept de pui
Taiem baconul fasii subtiri si il punem la prajit intr-o lingura de ulei de masline . Cand s-a rumenit il scoatem pe o farfurie. Punem restul de ulei in cratita si adaugam ceapa tocata fin .Cand ceapa a devenit translucita adaugam pieptul de pui taiat cubulete . Amestecam usor , ocazional , pana pieptul de pui se albeste bine pe toate partile . Adaugam usturoiul tocat fin , lasam cateva secunde , apoi punem ciupercile taiate lamele. Prajim pana ciupercile si pieptul de pui incep sa se rumeneasca , apoi adaugam sosul de rosii , rosiile cuburi , jumatate din baconul prajit si 300 ml apa . Asezonam cu sare si piper si lasam la foc iute pana incepe sa fiarba . Punem pastele nefierte , omogenizam , dupa care punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic cam 20 de minute , pana pastele sunt gata .Amestecam usor din cand in cand . Daca sosul scade inainte ca pastele sa fie gata adaugam putina apa fierbinte . Cand este gata stingem focul , adaugam frunzele de busuioc rupte, baconul ramas si presaram parmezanul . Punem capacul si lasam cateva minute pana parmezanul se topeste. Servim pastele imediat .
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |