Pasticho
Mod de preparare: *Pentru inceput punem branza ricotta la scurs intr-un tifon, sau intr-o strecuratoare. *Pregatim o tava pentru cozonac pe care o ungem pe margini cu putin unt. Punem intr-o cratita putin ulei de masline. Adaugam prazul taiat rondele subtiri.Cand rondelele sunt rumenite, adaugam dovlecelul taiat cubulete marunte.Mai lasam pe foc 3-4 minute, dupa care adaugam cateii de usturoi si calim inca 1 minut. Punem acum carnea tocata si condimentam dupa gust cu sare, piper, boia. Adaugam plantele aromatice: oregano,rozmarin si cimbru, amestecam bine si lasam pe foc inca 5 minute. Cand carnea incepe sa devena albicioasa, adaugam rosiile tocate si vinul. Punem un capac si lasam la foc mediu sa fiarba cam 30-40 de minute.Amestecam din cand in cand.La final trebuie sa obtinem un sos de carne mai gros si lichidul sa fie evaporat in intregime. Cat timp fierbe sosul punem intr-o oala apa cu sare.Adaugam pastele si le fierbem pentru 8 minute, dupa care le scurgem bine si le punem deoparte. Intr-un castron batem ouale cu branza ricotta, smantana, laptele si nucsoara. Cand sosul de carne este gata,asezam pastele (pe lung) pastele pe fundul tavii de cozonac pregatita anterior. Punem deasupra sosul si nivelam bine. Turnam deasupra carnii amestecul de oua si presaram deasupra jumate din cantitatea de cascaval (parmezan) si mozzarella. Dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 35 de minute.Dupa acest timp, scoatem tava, punem restul de branza rasa si mai dam la cuptor pentru inca 10 minute. Cand Pasticho este gata, bine rumenita si are la suprafata o culoare aurie, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se tempereze. Feliem cand este rece si servim Pasticho alaturi de o salata si un pahar de vin. Pofta mare va doresc!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |