PASTEL IMPOSIBLE - reteta mexicana
Pregatim o cafea tare in care amestecam cacaua si lasam la racit. Amestecam untul cu zaharul brun si adaugam pe rand cate un ou si esenta de vanilie. Forma o ungem cu faina iar fundul tavii il stropim cu dulce de leche. Peste amestecul de unt cu zahar incepem sa adugam faina, praful de copt si apoi treptat lichidul de cafea. Odata incorporata toata faina si cafeaua, amestecam bine si turnam aluatul obtinut in tava tapetata cu faina si stropita cu dulce de leche. Amestecam laptele condensat indulcit cu cel neindulcit, ouale si esenta de vanilie. Incet turnam acest amestec peste aluatul cu cacao in forma. Acoperim cu aluminiu si coacem in aragaz la 190°C. Tava cu prajitura o punem in tava de aragaz in care am turnat apa si astfel coacem prajitura. Cind este prajitura gata o rasturnam pe platou si servim. La aceasta prajitura in timpul coacerii, crema de lapte si oua curge jos in tava si se formeaza acolo, iar blatul ramane sus. Prin rasturnare pe platou se inverseaza. Este foarte buna. Pofta buna!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |