Paste in crustă Camembert


Punem intr-o oala apa cu sare pe foc.Cand fierbe, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 8 minute. Cand sunt gata le strecuram si le punem deoparte. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si ciupercile taiate lame fine. Le prajim cateva minute pana se inmoaie si sunt rumenite. Punem nuca taiata grosier la prajit intr-o tigaie dupa care o luam si o punem deoparte. Stafidele le punem la inmuiat coniac. Scoatem branza Camembert din ambalaj, ii taiem cu grija un capac si o scobim in interior cu grija fara a rupe marginea, sau baza. Miezul in punem intr-un castron, adaugam stafidele scurse din coniac, pastele, nuca ,ciupercile si branza de capra. Amestecam totul lejer, dam gust cu piper si sare daca mai este cazul. Punem amestecul in crusta de branza, o asezam intr-o tava si o dam la cuptor .Coacem la foc iute pana branza este topita si suprafata frumos rumenita. *Intre timp pregatim perele asa: Taiem felli lungi perele si le punem intr-o tigaie impreuna cu coniacul in care am inmuiat stafidele si cele 2 linguri de zhar. Caramelizam usor perele, dupa care tragem tigaia deoparte. Samburii de seminte de dovleac ii umezim usor si ii dam prim amestecul de sare, boia iute si piper.Iii asezam intr-o tava pe care o dam la cuptor pana se usuca condimentele. Cand este gata crusta cu paste, o scoatem de la cuptor. O asezam pe o farfurie, punem alaturi cateva pere caramelizate si cativa samburi de dovleac. Servim fierbinte alaturi de crutoane de paine, cine doreste:) Pofta mare va doresc!
{{ item.title }}
|
{{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |