Paine din faina integrala si seminte de in
Punem drojdia in 100 ml de apa calduta amestecata cu zaharul si lasam la dospit 10 minute. Faina o amestecam cu sarea si semintele de in. Turnam drojdia dospita peste faina si framantam cu mana adaugand treptat si restul de apa calduta pana incorporam toata faina si obtinem un aluat care nu se mai lipeste de degete. Adaugam la final uleiul si mai framantam cateva minute. Acoperim vasul cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer timp de apox. o ora. Impartim aluatul in 7 parti egale si una mai mare. Formam bile cu mana unsa cu putin ulei. Asezam bilele intr-o tava rotuda unsa cu ulei si lasam la dospit inca 20 min. Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 35 minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi scoatem din tava pe un prosop de bucatarie.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |