Orez cu ton si castraveti
Se pregatsete supa, punand la fiert in apa, mocrovul, ceapa si telina. Se curata de coaja castravetii si se taie in cuburi. Intr-o oala se adauga o lingura de ulei de masline sau unt si cei doi catei de usturoi curatati, dar intregi. Se lasa putin pe foc si se scot cateii de usturoi. Se adauaga castravetii si sarea. Se lasa pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand castravetii devin moi si se adauga apoi, orezul. Se adauga cate un polonic din supa fierbinte, pregatita anterior, si se amesteca pana cand orezul este fiert al dente. Se stinge focul si se adauga tonul din conserva, scurs de sucul propriu, in prealabil. Se amesteca si se lasa sa se raceasca. Se serveste cu patraunjel verde, tocat, pe deasupra.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}