Orez cu caise si piept de curcan
Se inmoaie caisele in 100 ml apa, se acopera si se lasa sa stea 1 ora. Se scot caisele din apa, se taie in bucati si se pastreaza apa. Se fierbe orezul intr-o cantitate suficienta de apa cu sare, pana se inmoaie putin, se strecoara si se lasa la racit. Se spala carnea, se sterge si se taie felii. Se curata ceapa verde, se spala si se taie in rondele subtiri. Se oparesc rosiile, se cojesc, li se indeparteaza cotorul si semintele, apoi se taie in 8 felii. Se spala arpagicul si se taie rondele subtiri. Se toaca alunele in bucati mari. Se prajeste carnea in ulei bine incins timp de aproximativ 2-3 minute intorcand-o frecvent. Se adauga praful curry si caisele si se prajesc cateva minute. Se amesteca apa pastrata cu otetul, apoi se lasa putin la racit. Se pun intr-un vas orezul, ceapa verde, rosiile si alunele. Se adauga feliile de carne, caisele si zeama de carne, apoi se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |