{{ state.title }} {{ state.desc }}

Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei
in 1 ora.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Dovleceii i-am curatat de coaja, i-am taiat felii nu prea groase,iar feliile le-am tavalit prin faina. Intr-o tigaie mai intinsa,am incins usor uleiul si am asezat un rand de felii de dovlecei . Cu ajutorul unei spatule,am intors feliile cand s-au rumenit usor. Dupa rumenirea feliilor de dovlecei, am scos carnea aripilor de curcan de pe os si le-am tocat,apoi le-am amestecat cu ceapa taiata marunt,condimente ,sare si piper. Intr-o craticioara am calit amestecul de carne si ceapa in ulei ,am turnat supa si am lasat la foc potrivit 30 de minute. Am adaugat pasta de tomate si rosiile taiate cubulete si am lasat pe foc alte 15 minute. Dupa ce carnea a fost gata,am adaugat mararul si patrunjelul tocat marunt. Am uns un vas cu ulei si l-am tapetat cu pesmet. Pe fundul vasului am aranjat un rand de felii de dovlecei ,deasupra lor am asezat carnea,iar deasupra carnii restul de felii. Dintr-o lingurita de unt , o lingurita de faina si 100 ml lapte am pregatit un sos bechamel ,pe care l-am intins deasupra ultimului strat de dovlecei. Am ras cascaval intr-un strat destul de generos si am copt musacaua,pana cascavalul a capatat o culoare aramie. Musacaua am servit-o cu smantana.

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii