Muffins cu paste si prosciutto
Pornim cuptorul si il incalzim la treapta maxima. Punem intr-o oala apa cu sare la fiert si aducem in punctul de fierbere.Punem paste si le fierbem timp de 8 minute,dupa care le scugem bine de apa si le punem deoparte. Intre timp ungem cu unt o tava de briose.Daca avem doua la indemana e si mai bine, le ungem pe amandoua. Intr-o tava punem putin ulei de masline si prajim cozile de ceapa taiate rondele si feliile de prosciutto taiate cubulete pana acestea devin usor crocante.Cand sunt, gata luam tigaia de pe foc si o punem deoparte. Intr-un castron sfarmam bine biscutii si ii amestecam cu jumatate din cantitatea de unt topit si de cascaval. Punem cate o lingura din amestecul de biscuiti pe fundul tavii de briose si presam bine cu fundul unui pahar. Punem pastele intr-un castron si le amestecam cu restul de branza rasa,mozzarella, branza fina,ceapa, prosciutto si untul. In alt castron mai mic amestecam bine ouale, laptele si smantana pana se combina toate. Turnam amestecul lichid peste paste, adaugam sare si piper si amestecam bine pana toate se combina. Umplem fiecare forma de briose cu acest amestec, punem putin cascaval ras si putin pesmet deasupra fiecarui muffin si apoi dam tava la cuptor,la foc mediu, pentru 20-25 de minute sau, pana sunt bine rumenite. Dupa ce scoatem tava lasam muffinsii sa se raceasca cam 10 minute si abia apoi apoi le scoatem din forma.Le servim caldute. Pofta mare va doresc!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |