Morcovi surpriza
Pentru a face morcovii, avem nevie de cateva conuri,nu prea mari,ale mele au ca inaltime 12 cm,iar circumferinta bazei de 5 cm.Le-am facut din carton de la cutile de bomboane.Am taiat cartonul in patrate,am rasucit,am capsat si apoi am si lipit cu scoci.Ca sa nu se arda in cuptor le-am acoperit cu staniol. Aluatul il intindem intr-o foaie mai subtire,pe care o impartim in fasii,late cam de 1,5-2 cm.Fiecare fasie de aluat,o rasucim si o infasuram pe conul de carton,uns cu ulei,de la varf,catre baza. Cand le-am terminat,le punem intr-o tava,in picioare si punem la cuptorul de dinainte incins ca 20 de min.Nu trebuie sa le rumenim prea tare.Cat au stat la cuptor am dat prin razatoare sfecla rosie fiarta si am stors sucul printr-o strecuratoare.in sucul rezultat,am adaugat colorant galben,pana am obtinut,un oranj.Cand conurile au fost gata,le-am lasat sa se raceasca si apoi cu pensula le-am colorat. Le-am last sa se usuce si apoi cu usoara rasucire am tras forma,afara. Umplem conul de aluat,cu o salata la alegere si in varf punem cateva ramuri de marar,ce vor reprezenta frunzele morcovului. Asta-i tot,usor si de efect! Le-am folosit anul trecut la masa de Paste!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |