Minitarte vesele
Intr-un castron dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam laptele de la frigider si margarina topita dar nu in totalitate, punem si faina cu sarea si framantam bine. Aluatul rezultat il invelim in folie si il punem la frigider 1-2 ore sau il facem de seara si il coacem a doua zi. Pentru minitarte am folosit forme din alea mici din comert. Am intins o foaie de aluat, subtire cam cat lama cutitului, am decupat cu gura formei, am pus aluatul in forme ,presand bine pe margini, l-am intepat cu furculita si am pus la cuptorul incins de dinainte, cam 15 min.Cand au fost gata,le-am scos din cuptor,le-am lasat sa se racoreasca si apoi am uns marginile cu ou batut, le-am trecut prin patrunjel tocat si mac si apoi le-am umplut cu o pasta de pate de ficat. Intr-un bol punem pateul de ficat, ceapa o taiem foarte marunt, o scurgem bine si o adaugam peste pateu. Taiem si celelalte ingrediente cubulete si amestecam cu grija. Dupa ce totul s-a omogenizat, umplem minitartele si decoram cu fasii de gogosar rosu. Sunt niste gustari grozave! Si aratoase....zic eu!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |