Mini tarte de sarbatoare
Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza, dupa care adaugam laptele caldut. Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul. Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cand s-a topit o punem peste drojdie si lapte si incepem sa incorporam faina amestecata cu sarea. Cum am spus, sa iasa un aluat ca de paine. Framantam bine si punem la frigider o ora. Crema: Se prepara la rece:intr-un bol punem laptele rece, de la frigider, cu zaharul si praful de crema, amestecam cu mixerul usor pana se incorporeaza praful de crema dupa care mutam pe o viteza mai mare. Amestecam energic si cand crema a capatat consistenta, adaugam afinele(crema va capata o super culoare mov!) Mai amestecam 2 minute si crema este gata. Decorul: Pe hartie de copt desenam inimioare, topim intai ciocolata neagra si cu coltul unei pungute trasam conturul inimioarelor. Lasam sa se intareasca si apoi topim ciocolata alba si umplem inimioarele. Cand s-au intarit, le dezlipim cu grija si decoram minitartele. Pregatire: Am folosit forme din alea mici din comert. Am intins o foaie de aluat, subtire cam cat lama cutitului, am decupat cu gura formei, am pus aluatul in forme , l-am intepat cu furculita si am lasat la cuptorul incins de dinainte, cam 15 min. Cand au fost gata le-am scos din forme. Dupa ce s-au racit, am trecut marginele mini tartelor prin ciocolata topita si apoi prin nuca de cocos, astfel capatand un guleras frumos. Apoi le-am umplut cu crema si am decorat cu inimioare de ciocolata.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |