{{ state.title }} {{ state.desc }}

Inimioare pline de savoare

Inimioare pline de savoare
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Aluat: Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru care este cat mai rece posibil.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele micute. Amestecam cu faina si il incorporam in mixtura ,dar repede sa nu apuce sa se incalzeasca untul. Indata ce aluatul are textura unui nisip fin,facem in mijloc o groapa in care punem oul batut cu apa si framantam.Dupa ce aluatul este format ,formam o bila ,o invelim folie si o dam la rece pentru 45 de minute. Dupa ce trece acest timp,luam aluatul de la frigider si il lasam cateva minute sa se incalzeasca. Pudram cu faina suprafata de lucru si intindem aluatul in foaie subtire.Decupam cercuri cu ajutorul unui pahar. Tapetam forme de inimioare cu aluat si pe fundul fiecareia intepam de cateva ori cu o furculita. Punem deasupra aluatului cate o bucatica de hartie cerata si cateva boabe de fasole.Dam formele la cuptor iute pentru 10-12 minute pana devin aurii. Dupa ce le scoatem, le lasam sa se raceasca si apoi indepartam fasolea si hartia cerata. Pregatim si caramelul asa: Punem zaharul intr-o craticioara la foc mediu amestecand ocazional cu o spatula. Cand incepe sa se inchida la culoare,incepem sa il amestecam de la margine catre mijlocul cratitei pentru a evita arderea lui.Continuam sa lasam pe foc pana pana toate bucatile de zahar se topesc,dar avem grija sa nu il caramelizam prea tare, doar pana culoarea incepe sa devina una aurie si amestecul foarte fluid. In acest moment luam cratita de pe foc si adaugam frisca amestecata cu semintele pastaii de vanilie.Procedam cu atentie deoarece zaharul caramelizat va fierbe si va imprastia balonasele si aburi care sunt fierbinti. Punem inapoi pe foc mic si amestecam din cand in cand pana zaharul se topeste complet,consintenta caramelului devine una mai groasa moment in care il luam de pe foc. Zdrobim zmeura si o amestecam cu zaharul. Cand toate sunt gata ,umplem fiecare tarta inimioara de trei sferturi zmeura ,apoi punem o lingura de caramel si deasupra ciocolata topita pe baie de abur. Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta si sunt gata aceste delicii savuroase. Pofta mare va doresc

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii