Inghetata cu sofran,cardamon si apa de trandafiri
Cu o zi inainte,caimacul se pune intr-o farfurie si se da la congelator. Laptele se pune pe foc,impreuna cu zaharul si cardamonul. Separat,se amesteca amidonul cu cateva linguri de lapte rece si se adauga laptelui de pe foc cand acesta incepe sa fiarba. Se lasa sa se ingroase,amestecand continuu. Se ia oala de pe foc si se adauga sofranul cu apa de trandafir. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Se pune intr-un recipient si se baga la congelator. Se amesteca la fiecare 3 ore,repetam procesul de 3-4 ori. Inainte de a o servi,rupem caimacul in bucatele si il adaugam inghetatei. Eu l-am adaugat la inceput si s-a contopit,normal ar fi ca bucatile de caimac sa se vada in inghetata.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}