{{ state.title }} {{ state.desc }}

Gogosi din faina neagra

Gogosi din faina neagra
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aprox 10-15 minute. Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de la citrice. Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat restul de apa calduta amestecand cu mana. Spre final adaugam si uleiul. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de degete. Presaram deasupra aluatului putina faina, apoi acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, pt aprox. 1 ora. Intindem aluatul si decupam cu o forma rotunda. Punem cercurile pe o plansa si le lasam la dospit inca 20 de minute. Incingem uleiul intr-o tigaie mai inalta si prajim gogosile pe ambele parti. Le scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi surplusul de ulei. Pudram cu zahar pudra si servim. Sa aveti pofta!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii