Galuste cu prune
Cartofii,cu tot cu coaja,se spala si se pun la fiert.Cand sunt fierti,se lasa la racit,se curata de coaja si se zdrobesc cu furculita.Se poate folosi si blenderul. Se adauga cele 2 oua,un praf de sare,grisul,faina si se framanta cu mana.La nevoie se mai poate adauga o lingura de faina.Aluatul trebuie sa fie moale. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga untul.Cand untul este topit,se adauga pesmetul,amestecand aproape continuu pentru a nu se arde.La sfarsit se adauga zaharul pudra(poate fi si tos) si vanilia. Intr-o oala de 5-6 l se pune apa la fiert,iar cand clocoteste se adauga o lingurita de sare. Cu mainele ude(se tine pe masa de lucru un castron cu apa in care se inmoaie mainile),se ia cate o bucata din aluat,cam de marimea unei prune,se aplatizeaza in palma si se pune cate o jumatate de pruna pe care o acoperim cu aluatul.Se rotunjesc galustele in palme si se pun pe rand in apa clocotita. In momentul cand galustele se ridica la suprafata,se reduce focul la mic si se mai fierb 7-8 minute.Cand sunt gata,se scurg de apa si se tavalesc prin pesmet.Pofta buna!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |