File de peste cu sos de pepene si lamaie
Se taie in doua pepenele galben, se scot samburii si coaja si se taie miezul in bucati. Fileul de peste se spala, se sareaza si se lasa 10 minute. Tulpinile de telina se spala si se taie in bucati mici. Trei patrimi de pepene se amesteca cu mierea, putina sare, vinul alb, sucul de lamaie, si se fierbe la foc mic timp de aproximativ 8-10 minute. Se adauga frisca nebatuta, se lasa sa clocoteasca si se amesteca cu blenderul, dupa ce s-a racit. Se adauga coaja de lamaie si restul se miez de pepene. Se pune din nou pe foc si se da in clocot. Orezul se pune la fiert in apa cu sare si se fierbe timp de 20-25 de minute. Telina se fierbe separat si apoi se soteaza in unt. Se prajeste pestele in ulei bine incins. Se asaza pe farfurie, se orneaza cu felii de lamaie se se serveste cu garnitura de orez, telina sotata si sosul pe deasupra.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |