{{ state.title }} {{ state.desc }}

Cuscus cu sofran si ardei

Cuscus cu sofran si ardei
in 1 ora.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Pregatirea legumelor: Intr-un castron punem la infuzat uleiul de masline si usturoiul pisat. Curatam ambii ardei de seminte si ii taiem in fasii late. Dovleceii zucchini ii taiem in jumatate pe lungime si apoi in bucati de 2,5 cm. Rosiile le curatam de seminte si vegetatii si le taiem bucati. Incindem cuptorul la 200°C. Asezam firele de rozmarin intr-o tava ceramica si peste ele asezam ardeii. Ii pensulam cu infuzia de ulei de masline si usturoi si coacem pentru 10 minute. Adaugam apoi dovleceii si rosiile, le pensulam cu ulei si continuam coacerea inca 20-25 minute, intorcand vegetalele o data sau de doua ori pana sunt fragede si incep sa se rumeneasca. Daca este nevoie in ultimele 5 minute mutati pe treapta grill a cuptorului. Pregatirea cus cus-ului: Cat timp se coc legumele la cuptor incepem sa pregatim cus cus-ul. Intr-o cratita punem uleiul si cind acesta este incins adaugam cus cus-ul. Prajim pana cus cus-ul devine auriu si stingem cu supa fierbinte de legume. Adaugam foaia de dafin si firele de sofran. Potrivim de sare dupa gust si lasam sa fiarba acoperit pana cind se absoarbe jumatate din cantitatea de apa. Inchidem focul, acoperim si lasam la infuzat. Dupa ce cus cus-ul a absorbit toata apa, adaugam untul bucatele si amestecam cu o furculita sa afanam si sa separam boabele de cus cus. Servim cus cus-ul pe un platou sau asezat in farfurii individuale. Peste el asezam legumele gratinate. Presaram cu ceapa verde taiata oblic si putem servi cu paine prajita. Este absolut delicios, combinatia de legume dulcegi si cus cus va vor face sa va amintiti multa vreme aceasta reteta. Pofta buna!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii