Cus-cus cu prepelite in glazura de rodie
Prepelitele se spala bine, se curata de resturile de pene si se taie pe sira spinarii, inlaturand-o. Sucul de rodie se fierbe cu zaharul si cu 3 catei de usturoi, pana devine gros ca un sirop. Cus-cusul se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei, amestecand in continuu pana devine auriu, apoi se fierbe in apa cu sare, circa 10 minute si se strecoara. Dupa ce strecurati cus-cusul, turnati in el supa de pui amestecati si acoperiti cu capac. Prepelitele sarate si piperate pe fiecare parte se prajesc cu pielea in jos, presati-le cu ajutorul unui capac ca sa prinda mai repede si mai uniform culoare, le prajiti pana devin aurii. Puneti prepelitele intr-o tava pentru copt, le legati cu ata piciorusele ( pe care o veti inlatura dupa coacere ) si le ungeti cu melasa de rodie obtinuta prin scadere, Coaceti prepelitele in cuptorul incins la 170 de grade Celsius timp de 20 de minute, intre timp le mai ungeti de 2 ~3 ori cu melasa de rodie pana se coc. Cat se coc prepelitele, prajiti in tigaia in care le-ati gatit 3 catei de usturoi cateva secunde, apoi adaugati fulgii de migdale, semintele de rodie, caisele uscate si ceapa verde tocata, caliti, amestecand 2~3 minute, adaugati cus-cusul fiert si amestecati pana se omogenizeaza compozitia. Serviti prepelitele pe un platou peste cus-cus. Pofta buna !
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |