Cus-cus cu creveti si ierburi aromatice
Se curata, se toaca marunt ceapa si se caleste in ulei de masline. Se adauga cus-cus-ul si se caleste. Se opreste focul, se toarna supa clocotita si se lasa sa se prepare cus-cus-ul. Intre timp, se taie morcovul, telina si dovlevcelul, se scoate miezul vinetei si se toaca grosier. Se pune usturoiul taiat marunt intr-o tigaie bine incinsa si se calesc legumele al dente. Se adauga cus-cus-ul si se asezoneaza cu sare si piper. Se umplu 6 forme cu aceasta compozitie si se introduc la cuptor timp de aproximativ 5 minute. Se spala crevetii si se frig pe gratarul bine incins. Se pregateste un sos din zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper si ierburi aromatice. Se decorticheaza crevetii si se contimenteaza cu sosul aromat. Se rastoarna cus-cus-ul pe farfurii si se asaza alaturi crevetii. Se serveste cald.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |