{{ state.title }} {{ state.desc }}

Cuiburi din taietei de casa cu oua de prepelita marmorate

Cuiburi din taietei de casa cu oua de prepelita marmorate
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Ouale de prepelita le fierbem timp de 3 minute, le racim si cu ajutorul unei linguri de lemn, lovind peste fiecare ou, le facem crapaturi mici pe toata suprafata. intr-o cana desfacem colorantul alimentar cu apa plata, proportiile sunt conform fiecarui colorant in parte depinde de producator, cautati instructiunile de preparare pe plic. Punem ouale in cana cu apa colorata in asa fel ca sa le acopere si le mai fierbem timp de 30 de minute. Dupa ce au fiert, incercati un ou, il clatiti in apa rece, il stergeti prin tamponare cu un servetel si il curatati de coaja, daca efectul marmorarii nu este suficient de satisfacator puteti sa le mai fierbeti inca 10 minute. Ficateii se spala bine si se scurg de apa. Tavaliti fiecare bucata de ficat prin faina inainte de al praji. Incingeti o tigaie cu putin ulei si ii prajiti pe ambele parti la foc iute pana vor deveni auriu, sarati si piperati pe fiecare parte in timp ce se prajeste. Cand se vor raci ficateii, ii taiati bucatele potrivite pentru a fi mai tarziu introduse in cuiburile de taietei. Fierbeti taieteii in apa clocotita cu sare pana cand sunt gata, ii gustati dupa timpul indicat pe pachet si daca mai este nevoie ii mai lasati sa fiarba. Dupa ce au fiert ii scurgeti de apa si ii clatiti cu apa rece ( fiarta in prealabil sau plata ) puneti in ei ceapa, partea alba a cepei o taiati, iar cozile le puneti intregi, turnati peste taietei oul desfacut cu smantana si putina sare, amestecati pana se vor omogeniza bine ingredientele. Intr-o tava de yena, unsa cu putin ulei formati cuiburi, luand cu o furculita cate un bot de taietei, rotitile in jurul sau pana formati un cuib de marimea potrivita, in interiorul fiecarui cuib puneti cateva felii de rosii, pe mijloc bucatele de ficat prajit si presarati la sfarsit cu cascaval ras. Coaceti cuiburile in cuptorul incins la 180 de grade Celsius timp de 8~10 minute. Cand le scoateti din cuptor le decorati pe fiecare pe mijloc cu cate 1, 2 oua marmorate de prepelita. Pofta buna !

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii