Cuiburi cu paste,spanac si prosciutto
Aluat: Punem intr-un castron toate ingredientele, in afara de smantana. Incepem sa le framantam si sa adaugam treptat cu o lingura cate putina smantana.Continuam sa framantam si sa punem tot cate putina smantana pana aluatul are o consistenta ferma, dar in acelasi timp aluatul este moale,este usor elastic si maleabil. Cand are aceste caracteristici, il invelim intr-o folie alimentara si il punem la rece. *Intre timp... Ungem cu putin unt o tava pentru briose si apoi o punem deoparte. Punem intr-o oala apa cu sare la fiert.Cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam sa fiarba pentru 8 minute.Le strecuram si le punem deoparte. *Acum pregatim umplutura asa: Punem intr-o tigaie untul si feliile de prosciutto taiate in cubulete marunte. Le prajim putin, apoi adaugam cateii de usturoi rasi.Calim totul pentru 1 minut, dar avem grija sa nu se arda usturoiul. Punem peste usturoi si prosciutto spanacul bine spalat si taiat in fasii mari, paharul de lapte si apoi acoperim tigaia cu un capac.Lasam sa fiarba la foc mediu, pentru 4-5 minute. Dupa acest timp luam capacul si turnam smantana amestecata cu faina.Lasam sa fiarba in continuare dar amestecand continuu pana compozitia se ingroasa si devine cremoasa. Punem acum si mozzarella rasa, sau rupta bucatele, piper dupa gust, sare daca mai este cazul, amestecam energic dupa care luam tigaia de pe foc. Combinam pastele cu sosul cremos si omogenizam bine. Scoatem aluatul de la rece si pe masa pudrata lejer cu faina il intindem intr-o foaie mai subtire. Taiem foaia in patrate cam de 14/14 cm. apoi fiecare patrat il taiem in doua pe diagonala.Trebuie sa ne rezulte dintr-un patrat 2 triunghiuri. Luam cate un triunghi si il asezam in fiecare cuib de briosa in asa fel incat coltul cel mare sa ramana in afara tavii.Celelalte doua colturi le asezam pe laterala si pe fundul cuibului. Cand am terminat de tapetat fiecare cuib de briosa, ungem aluatul cu ou batut, apoi, cu ajutorul unei linguri le umplem cu compozitie de paste si spanac. Presaram deasupra mozzarella rasa si putin pesmet. Dam tava la cuptor, la foc mediu, pana cosuletele sunt rumen-aurii. Le scoatem, le lasam sa se tempereze chiar foarte putin apoi le servim. Pofta mare va doresc!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |