{{ state.title }} {{ state.desc }}

CREVETI TIGRATI CU SALSA DE MANGO SI SOS DE VIN CU MIERE

CREVETI TIGRATI CU SALSA DE MANGO SI SOS DE VIN CU MIERE
in 1 ora.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Salsa de mango: Se foloseste un fruct de mango cumparat cu doua zile inainte pe care il lasam la temperatura camerei sa se coaca putin si sa capete un gust bun. Toate legumele se taie bucatele mici. Deci atomizam un sfert din ardeiul rosu, ardeiul galben, mango si o jumatate dintr-un sfert de ceapa. Ceapa trebuie taiata foarte, foarte mic, mult mai mic decat celelalte legume. Vom folosi 4 bucati de petioluri de telina. Adaugam un varf de cutit de patrunjel taiat cel mai fin posibil, la fel se procedeaza si cu coriandrul. Ghimbirul, putin de tot, se rade pe razatoarea cea mai fina sau la fel se poate taia in cubulete minuscule. Toate se amesteca, se toarna putin ulei de masline si se da la rece. Dupa cum se observa sare nu se adauga, deoarece legumele vor lasa apa. Sosul de vin: Intr-un ibric turnam vinul, lingurita de miere si dam la foc potrivit spre mic pina totul se reduce la jumatate. Cind reductia sosului s-a facut adaugam o lingura de unt. Amestecam sa se incorporeze untul si sosul este gata. Untul se adauga ca sa se ingroase putin sosul. Pregatirea crevetilor: Crevetii va recomand sa ii cumparati de marime 13-15 sau 16-20. Acestia pot fi gata curatati sau necuratati. Eu am ales sa ii cumpar curatati si congelati, de marime 16-20. Crevetii se decongeleaza lasandu-i in apa calda maxim 30 minute. Sunt foarte perisabili, de aceea mare atentie cu ei. Dupa decongelare i-am lasat circa o ora in lapte, sa fiu sigura ca nu vor avea nici un fel de miros. De fapt crevetii de calitate, bine congelati ar trebui sa nu miroasa. Inainte de pregatire, varsam laptele si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare. Ii stergem cu prosoape absobante si ii presaram cu un praf de sare. Intr-o tigaie wok punem o lingura de unt si una de ulei de floarea soarelui si inabusim crevetii pe fiecare parte pina isi schimba culoarea si devin rozalii. Acest proces are loc cateva minute in functie de marimea crevetilor. Ei nu trebuie lasati pre mult, se vor intari si isi vor pierde calitatile gustative. Aranjarea pe farfurie: Cu ajutorul unei forme decorative de inox asezam pe farfurie salsa. Aceasta va forma ca un pat de legume pentru crevetii nostrii. Peste salsa asezam trei creveti pre care incercam sa ii punem "in picioare". In capetele laterale am decorat cu feliute de lamaie fara coaja si patrunjel verde. Sosul de vin il intindem in laterale cu ajutorul unei pensule. Pofta buna!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii