Creveti cu ananas infasurati in fidea
Crevetii se curata de carapace si de cap, lasam doar ultimul segment cu codita, ii taiem pe fiecare pe partea burtii, neajungand pana la spate in asa fel ca sa obtinem din creveti un file plat ca un pestisor de cambula. Aplatizam crevetii cu partea spatelul in sus, punem pe fiecare cate o bucatica de ananas si ii prindem cu cate o scobitoare ca sa nu iasa umplutura afara, in final crevetii trebuie sa fie intorsi pe dos. Fierbem fideaua, scurgem apa si o clatim cu apa rece, o scurgem bine de apa si o amestecam cu amidonul, mai bine amestecati fideaua cu mainele. Batem galbenusurile de ou cu sare, inmuiati crevetii pe rand in galbenusuri apoi ii infasurati pe fiecare in fidea. Infierbantati uleiul pana ~ 150 grade Celsius si fierbeti in el crevetii pana se rumeneste putin de tot fideaua, ea trebuie sa ramana galbena asta dureaza ~ 2 minute, prajiti crevetii cu portii mici cate 2,3 intr-o tura. Dupa prajit ii puneti pe un servetel de bucatarie ca sa se scurga grasimea de pe ele. Ii serviti calzi pe un platou asezati pe inele de ananas si frunze de salata creata stropite cu putin sos balsamic. Pofta buna !
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |