Cotlet de porc cu mere coapte si sos de coacaze cu coniac
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Cotletele de porc se infasoara cu costita, se leaga cu sfoara de bucatarie si se rumenesc intr-o tigaie cu ulei bine incins la care s-a adaugat 50g de unt. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute. Se adauga supa de carne si se introduc la cuptor timp de aproximativ 40-45 de minute. Se asezoneaza cu sare si piper, se acopera tava cu folie de aluminiu si se mai lasa aproximativ 30-35 de minute. Cotletul se scoate pe o farfurie si se mentine la cald. Sosul se toarna intr-o tigaie si se adauga coacazele si coniacul. Se adauga amidonul alimentar, dizolvat in putina apa, si se lasa pe foc pana se ingroasa sosul. Se spala merele, se indeparteaza cotorul si se coc pe gratar. Cotletul de pors se serveste alaturi de merele coapte, umplute in prealabil cu sosul de coacaze.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |