Coșulete cu salata de paste gârtene
*Incepem mai intai sa pregatim mai intai cosuletele din aluat deoarece trebuie sa stea la dospit.Procedam asa: -Facem o maia din apa calduta, drojdie, sare si zahar.Amestecam bine pana se topesc toate. -Punem faina intr-un castron, turnam maiaua deasupra, adaugam uleiul si framantam bine pana aluatul absoarbe tot uleiul.Cand are o consistenta elastica, il punem intr-o punga pudrata cu faina si il dam la rece pentru 1 -2 ore. *Intre timp pregatim formele pentru cosulete asa: -Tapetam pe exterior cu folie de aluminiu 4-6 forme ceramice rotunde, le ungem usor cu ulei,apoi le punem deoparte. -Dupa ce a trecut timpul de stat la rece al aluatului, il scoatem si il punem pe masa pudrata cu faina.Rupem 4 bucati din el si din fiecare bucata intindem o foaie foarte subtire si lunguiata. -In primul rand decupam cu un pahar mare un cerc (4 in total, din fiecare foaie). -Restul aluatului il taiem pe lung cu un cutit.Pe fundul formei ceramice asezam cateva fasii de aluat, punem apoi capacul rotund, presam usor si din fasiile taiate incepem sa impletim pe lateral. -Cand cosuletele sunt gata impletite, le asezam intr-o tava de copt, le lasam sa stea la odihna cam 15 minunte, dupa care, le ungem cu oul batut. -Le asezam intr-o tava mare si le dam la cuptor la foc mediu pana sunt aurii.Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se raceasca, apoi desprindem cosuletul de pe fiecare forma. *Pregatim acum si cartofii chibrit asa: -Curatam cartofii de coaja,ii spalam bine si ii taiem pe lung felii foarte subtiri. -Fiecare felie o taiem la randul ei pe lung in bastonase foarte subtiri cam cat grosimea unui bat de chibrit. -Prajim cartofii intr-o tigaie in care am pus ulei de masline pana sunt aurii.Cand sunt gata ii scoatem pe un servet de bucatarie. *Incepem acum sa pregatim salata de paste.Procedam asa: -Punem intr-o oala cu apa si sare pastele la fiert.Cand sunt fierte, le spalam bine, le strecuram si le punem deoparte. -Intr-o craticioara punem la fiert mazarea verde, morcovul si porumbul.Cand sunt patrunse, scurgem apa si le punem deoparte. -Din feliile de pastrama (sau prosciutto) luam 4 bucati si le punem deoparte.Restul le taiem in cubulete marunte si le punem la prajit intr-o tigaie in care am pus putin ulei de masline.Cand sunt prajite le scoatem pe un servet de bucatarie si le punem deoparte. -In uleiul ramas prajim foarte crocant si cele 4 felii intregi de pastrama (prosciutto) pe care le-am pus deoparte,le vom folosi la servirea salatei. -In alta tigaie punem putin ulei de masline, adaugam usturoiul taiat rondele fine si crenguta de cimbru. Dupa ce s-au calit putin adaugam ardeii taiati cubulete marunte. -Adaugam si ciupercile taiate lame, condimentam cu sare si piper si mai lasam pe foc pana sunt si ciupercile bine calite. -Rasturnam tot continutul tigaii intr-un castron.Adaugam mazarea, pastrama prajita(prosciutto), porumbul, morcovul, branza de capra rupta in bucatele potrivit de mari, condimentam cu sare si piper cat mai este cazul, punem maioneza, smantana, jumatate din cantitatea de cartofi prajiti si salata verde taiata fidelute subtiri.Amestecam usor pana toate ingredientele sunt bine invaluite cu sosul de maioneza. *Asamblam salata asa: In fiecare cosulet punem salata de paste, deasupra putin sos de maioneza, o mana de cartofi chibrit si felia de prosciutto crocanta. Servim cu mare placere! Pofta mare va doresc!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |