{{ state.title }} {{ state.desc }}

CORNURI DE BRATISLAVA SAU POZSONYI KIFLI

CORNURI DE BRATISLAVA SAU POZSONYI KIFLI
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Preparare aluat: In laptele caldut amestecam drojdia si lasam la dospit maiaua. Intr-un castron punem faina, adaugam maiaua dospita, ouale, sarea si untul topit. Framantam si obtinem un aluat elastic pe care il dam la rece pina pregatim umpluturile. Va recomand sa pregatiti amandoua umpluturile. Prepararea umpluturilor: Facem un sirop din apa (75 ml) cu zahar (75 g) pe care fierbinte l-am turnat peste mac. Adaugam 25 g stafide si coaja rasa de la o jumatate de lamaie. La fel procedam si cu nuca. Pregatim un sirop din aceleasi ingrediente, la fel adaugam stafide si coaja rasa de lamaie. Umpluturile sunt gata. Mai departe am impartit aluatul obtinut in cantitati aproximativ egale: minim 28 grame, maxim 34 grame, majoritatea avand 32 grame. Am format si modelat bilute cu mana, care pina sa termin eu cu modelarea s-au si dospit. Sunt micute si se dospesc numaidecat. Luam biluta de aluat si o intindem cu sucitorul in lungime sub forma elipsoidala. Asta era secretul pe care l-am cautat indelung. Vroiam sa aiba forma ca cele originale ce se vand la noi. Asadar pe fiecare bucatica de aluat asezam pe lungime cu o lingurita umplutura, rulam ca in fotografiile atasate si le asezam in forma cu hartie de copt sub forma de potcoava. Ungem cornurile cu galbenus de ou, lasam sa se usuce si inainte de a le baga la cuptor le mai ungem odata cu albus de ou. Astfel ele vor arata marmorate, cu acel aspect "de crapaturi". Introducem tava in cuptorul incins la 200°C si le coacem pina se rumenesc si crapa frumos pe deasupra. Sunt delicioase, absolut delicioase!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii