{{ state.title }} {{ state.desc }}

Clatite alb-negre cu inghetata de iaurt

Clatite alb-negre cu inghetata de iaurt
in 1 ora.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Pentru clatite: Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele.(In loc de doua pahare de lapte, am pus unul cu lapte, celalalt cu apa minerala). Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toate cocoloasele, se mai adauga untul topit/uleiul, amestecand intruna. (eu am pus toate ingredientele in blender ) Se lasa sa se odihneasca o ora.Se pune o tigaie cu coada sa se infierbante(eu am una speciala pt clatite) pe foc potrivit. Se unge cu unt (la mine nu a fost nevoie) si se toarna cu un polonic plin cu compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa acopere tot fundul. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealata parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat (eu am un cutit lat din silicon).Se fac pe rand clatitele, punandu-le intr-o farfurie una peste cealalta. Din cand in cand se amesteca compozitia din castron, ca sa nu ramana prea groasa la fund; iar! in acest caz se poate subtia cu putin lapte.Dupa ce am facut clatitele albe, am pus in compozitia ramasa o lingura de cacao pe care am cernut-o, apoi am dat-o la blender pt. a scapa de cocoloase. Am mai pus doua linguri de zahar. Dupa ce s-au racit toate clatitele, am inceput sa le pregatesc. Peste o clatita alba am pus crema de ciocolata,apoi am pus o clatita neagra si le-am infasurat strans-strans in forma de sul. Le-am mai umplut si cu dulceata de visine, dar fara visine, sa nu iasa bombat turnuletul...Apoi le-am dat la frigider pt. o ora. Am luat un sul de clatite-cel cu dulceata de visine si le-am taiat in bucati, drept intr-o parte si oblic in cealalta, astfel incat sa stea "drepti in picioare" si sa aiba un varf oblic, ascutit. Pentru inghetata Intr-un castron, oparesti fulgii de cocos cu laptele fierbinte. Acoperi vasul pentru 10 minute, apoi strecori laptele, care va imprumuta astfel aroma nucilor de cocos. Speli zmeura, o cureti de codite si o lasi sa se scurga. Zeama pe care a lasat-o,am masurat-o,am amestecat-o cu aceeasi cantitate de zahar si am pus-o pe foc pana s-a facut un sirop gros ca mierea.Cu el am ornat inghetata la final. Iaurtul natural l-am mixat cu zaharul,apoi si cu murele, iar iaurtul de zmeura cu zmeura, normal, si n-am mai pus zahar deloc, pt. ca iaurtul a fost excesiv de dulce!! Am adaugat laptele cu aroma de cocos, cate 50 ml in fiecare castron,apoi si zeama de lamaie, cate o lingurita in fiecare castron. Am turnat cele doua compozitii tot intr-o caserola de inghetata, una peste cealalta, si peste aproape o ora am mixat cu blenderul de mana, ca sa nu ramana ace de gheata si compozitia sa fie mai cremoasa, deci nicio sansa sa se vada doua culori cum as fi vrut....si am lasat-o la congelator sa se intareasca. Asamblare:Pe o farfurie am turnat sirop de zmeura, am asezat doua globuri de inghetata cu iaurt, zmeura si mure, am pus patru bucati de clatite si am ornat cu mure si sirop de zmeura.

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii