Ciorba de dovlecei cu iaurt
Legumele se spala foarte bine. Ceapa se toaca marunt. Morcovul si telina- eu n-am avut telina... se dau pe ochiurile mari ale razatoarei. Ardeiul se taie in felii lungi, groase de 4-5 mm. Pe mine m-a ajutat robotul si de data asta... Toate acestea se pun la calit in tigaia wok, in ulei de masline extravirgin... Dupa ce se rumensc putin (4-5 min.), se sting cu apa fierbinte si se mai lasa la fiert 10-12 min. Dovlcelul se taie in bucati medii- eu l-am taiat felii, iar apoi felia in patru in forma de cruce,si se adauga in ciorba. Dupa alte 10 minute de fiert, se adauga iaurtul-am pus o cutie mare de 375g- se sareaza si se pipereaza dupa gust-se presara mararul tocat fin si se mai lasa 4-5 minute la foc foarte mic, timp in care se amesteca des. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se serveste atat calda, cat si rece.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |