Ciorba de cartofi cu scarita
Intr-o oala punem circa 5-6 litri de apa si o punem pe foc. Scarita o taiem bucatele, iar cand apa incepe sa fiarba ii dam drumul acolo. O fierbem cam 25 de minute. Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il taiem bucatele mici. Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete. Zarzavatul il spalam sub un jet de apa rece. Dupa ce scarita a fiert suficient, adaugam toate legumele taiate plus zarzavatul. Lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand legumele sunt fierte bine , punem pasta de rosii si borsul. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam sa dea cateva clocote, apoi dam drumul la smantana si lasam sa mai clocoteasca de 2-3 ori. Luam ciorba de pe foc, tocam patrunjel verde si presaram deasupra. Pofta buna!!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |