CIORBA DE BURTA
In functie de tipul de burta folosit ne ocupam sau nu de curatarea ei. Am folosit burta prefiarta (nu am gasit altfel), deci nu a fost nevoie sa o curat. In cazul in care cumparam burta vrac o punem intr-un vas cu apa rece in care am dizolvat o lingurita de bicarbonat de sodiu si lasam la rece 2-3 ore. Dupa acest timp clatim bine burta cu multa apa rece si o putem folosi. O taiem fasai mari si o punem la fiert impreuna cu oasele de vita, boabele de piper si foile de dafin in apa cu sare. Daca este nevoie cu o paleta luam spuma ce se formeaza. Lasam la foc mic, acoperit cel putin 2 ore. Dupa ce s-a fiert burta se scoate si se taie fasai (taietei) de 0,5 cm grosime si 6-7 cm lungime. Oasele se scot si se arunca, iar zeama o strecuram printr-o strecuratoare fina sau tifon. Spalam oala si turnam in ea zeama strecurata, burta taiata fasai si morcovi pasati printr-o strecuratoare. Aducem la punctul de fierbere si luam de pe foc. Din grauntii de usturoi facem un mujdei pe care il lasam sa se odihneasca 15-20 minute dupa care il punem in ciorba strecurandu-l. Galbenusurile le amestecam cu smantina si otet si le diluam cu un polonic de ciorba. Turnam in oala si amestecam, potrivim de sare si otet daca este cazul. Servim fierbinte; optional putem presara cu patrunjel verde tocat fin. Pofta buna!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |