Chiftelute de orez
Spalam orezul foarte bine,apoi il punem la fiert .Dupa ce s a fiert il scurgem de eventualul surplus de apa.Adaugam untul si sofranul si amestecam incet.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Pana orezul se raceste putin ne apucam sa facem umplutura Umplutura In tigaie,in uleiul incins,la foc potrivit calim ceapa,ciupercile,carnea de pui si ardeiul pana se inmoaie putin.La final adaugam patrunjelul tocat marunt,condimentam cu sare si piper,si adaugam pesmet pentru a se lega umplutura. Ouale se bat cu un praf de sare iar faina o amestecam cu putin pesmet. Luam orez,punem o lingurita din compozitia de umplutura si formam chiftelutele.Le dam prin faina amestecata cu pesmet,apoi prin ou batut si iar prin faina si pesmet.Le punem la prajit in tigaie,in uleiul incins,la foc potrivit pana se rumenesc si devin aurii. Reteta cu grad de dificulatate mediu. Pofta buna!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |