Chessecake cu lămâie, afine si fidea
Pornim cuptorul la treapta medie. Ungem cu unt o tava rotunda cu diametru de 25 cm.Tapetam tava cu aluatul foietaj inclusiv pe laterale.Excesul de pe margini il lasam, nu il taiem.Cu o furcuilita intepam aluatul din loc in loc.Presaram pe toata suprafata putin gris, apoi punem tava deoparte. Intr-o oala punem la fiert apa cu sare.Cand fierbe, adaugam fideaua si o fierbem timp de 6 minute.Cand este gata, luam oala de pe foc, scurgem bine, dupa care o punem deoparte. Intr-un castron punem branza impreuna cu zaharul, esenta de vanilie, ouale, scortisoara, coaja de lamaie, sucul de lamaie si mixam bine pana ne rezulta o compozitie cremoasa. Adaugam apoi fideaua, afinele si cu o lingura de lemn incorporam usor si aceste ingrediente. Turnam amestecul de branza in tava pregatita anterior. Aducem marginile de aluat catre interior ca si cum am ''sigila''laterale.Intepam aluatul din loc in loc, cu o furculita. Pensulam toata suprafata cu oul batut impreuna cu scortisora, dupa care dam tava la cuptor, la foc mediu pana capata culoarea rumen-aurie. *Intre timp pregatim lamaile glazurate asa: Intr-o tigaie punem lamaile feliate subtire. Le lasam cam 1 minut pana incep sa lase zeama, dupa care adaugam zaharul si esenta de vanilie. Le intoarcem de pe o parte pe alta pana lichidul scade si zaharul incepe sa se caramelizeze.Cand are o culoare placuta si frumos aurita, luam tigaia de pe foc. Dupa ce timpul de coacere a trecut, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca. Scoatem cu mare grija chessecake-ul din tava cand este rece si il punem pe un platou. Asezam deasupra feliile de lamaie glazurate.Daca in tigaie a mai ramas zahar caramelizat lichid il turnam deasupra. Feliem si servim rece! Pofta mare va doresc!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |