Caserolă cu penne la cuptor
Punem intr-o cratita putin ulei de masline, apoi adaugam ceapa taiata cubulete marunte. O lasam 2 minute pana devine stravezie, dupa care adaugam cateii de usturoi rasi, ardeiul taiat marunt, morcovul si telina date prin razatoare, sunca presata taiata fasii fine si in final, ciupercile taiate cubulete.Lasam totul sa se caleasca la foc mic pana se inmoaie, cam 5-8 minute. Adaugam apoi carne tocata si cu o furculita desfacem carnea in bucatele cat mai micute. Adaugam laptele si lasam sa fiarba la foc inabusit pana lichidul scade. Punem apoi rosiile fara pielita taiate cubulete marunte, sucul de rosii si toate condimentele adica, putin cimbru, busuioc, nucsoara, oregano, piper si sare dupa gust. Acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc mic pana carnea se patrunde, lichidul scade si se formeaza un sos grosut. Intr-o oala punem apa cu sare si cand apa fierbe adaugam pastele.Le lasam 8 minute, dupa care le scurgem de apa, le lasam sa se tempereze si apoi incepem sa le asezam intr-o caserola pentru cuptor una langa alta in pozitie verticala. Turnam peste paste sos scuturand din cand in cand caserola ca sa intre sosul si intre ele. Dupa ce am pus sosul, radem cascavalul si dam tava la cuptor pana acesta capata o culaore aurie. Cand este gata, scoatem caserola si o servim fierbinte. Pofta buna!!!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |