{{ state.title }} {{ state.desc }}

Bulz De Varza Dulce

Bulz De Varza Dulce
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

scoate cotorul verzei si pune-o pe dansa intr-o oala cu apa clocotita cu sare las-o acolo pret de-o juma de ora sa-i inmoi frumusel frunzele - ai timp sa prepari umplutura toci carnea de porc - de preferinta ceafa - frageda, nici prea slaba nici prea grasa, tumna cum trebuie sarezi, piperezi, condimentezi si cu niscai cimbru uscat si fulgi de ardei iute - sunt mai frumosi in umplutura decat boiaua de ardei feliaza subtirel carnatul afumat toaca ceapa, pune-o la calit fierbe pe jumatate orezul amesteca bine carnea tocata si condimentata, cu ceapa calita si orezul prefiert scoate varza, scurge-o si desfa-o in frunze - descrescatoare ca marime asterne o bucata de tifon intr-o farfurie adanca si pune prima frunza de varza - cea mai mare peste ea intinde o lingura de umplutura si bucati de carnat afumat - nu pana la marginea frunzei continua sa asezi frunzele de varza si umplutura pana ajungi la ultima frunza, cea mai mica pe ea o asezi deasupra, astupi bine umplutura, aduni marginile tifonului, le legi, gata bulzul fierbi intr-un litru de bors asezonat cu crengute de cimbru, boabe de piper, o lingura de sare si o frunza de dafin - timp de doua ore, chiar doua ore si jumate - fierberea trebuie sa fie fara clocote intense ci doar o forfota usoara a borsului in jurul bulzului scoate bulzul intr-o farfurie, lasa-l la scurs in timp ce prepari garnitura de gris sau mamaliguta pripita pregateste-ti o masura de gris, patru masuri de apa fierbinte si-o lingurita de untura infierbanta untura, adauga grisul, caleste-l pana la o culoare aurie si stinge-l cu apa fierbinte adaugata treptat fierbe-l 8-10 minute cand bobul de gris s-a umflat - presupun ca l-ai amestecat continuu - sareaza, pipereaza si lasa-l in plata lui pana feliezi bulzul - ca pe tort sa-l feliezi - dupa ce ai desfacut tifonul pui pe farfurie felia de bulz si o imprejmuiesti cu galuste de gris calit - scoti o lingura de gris caldut si-o plimbi dintr-o lingura intr-alta pana la victoria finala alduieste totul cu lingura bogata de smantana daca alegi mamaliguta pripita ai grija sa inlocuiesti untura cu untul, smantana s-o indoiesti cu o mana de telemea batrana data pe razatoare si...pofta buna!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii