BUDINCA DE PASTE CU BANANE CARAMELIZATE
Intr-un cratita punem laptele la fiert impreuna cu 80 g de zahar. Taiem pastaia de vanilie si ii scoatem semintele cu ajutorul unui cutit. Atat pastaia, cat si semintele le adaugam in cratita cu laptele. Cind laptele incepe sa clocoteasca adaugam pastele gartene si fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj pana sunt al dente. Acoperim cu un prosop si lasam 10 minute la odihnit. Intr-o alta cratita punem la topit untul impreuna cu 60 g zahar. Cind zaharul s-a caramelizat adaugam bananele si le lasam cate 2 minute pe fiecare parte sa se caramelizeze. Amestecam bananele cu laptele si pastele gartene si punem intreaga compozitie intr-un vas ceramic. Presaram cu cantitatea de zahar brun ramasa si introducem vasul in cuptorul incins la 180°C pana se rumeneste pe deasupra. Servim budinca atat calda, cat si rece. In ambele variante este foarte gustoasa. Pofta buna!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |