BRIOSE CU RUBARBA SI SCORTISOARA
Pregatim ingredientele si tavile pentru briose in care asezam hartiute speciale. Rubarba am curatat-o si am taiat-o feliute subtiri. Daca as repeta aceasta reteta as taia-o bucati mai mari si as pune mai putina scortisoara, respectiv 1/2 tsp in aluat. Intr-un castron cernem faina si adaugam zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea. Amestecam. In alt castron amestecam impreuna smantana, untul topit, ouale si extractul de vanilie. Mixam si adaugam treptat faina amestecata cu celelalte ingrediente. Cind obtinem un aluat omogen adaugam rubarba,amestecam bine si cu ajutorul unei linguri turnam aluatul in formele pentru briose. Pregatim topingul amestecand zaharul tos cu scortisoara. O lingurita din acest amestec se presara pe toata suprafata fiecarei briose. Coacem in cuptorul incins la 180°C pentru 18-22 minute. Dupa coacere scoatem briosele din forme si le lasam sa se raceasca pe un gratar. Pofta buna!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |