{{ state.title }} {{ state.desc }}

Biscuiti cu zefire si ciocolata

Biscuiti cu zefire si ciocolata
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Se amesteca ingredientele uscate;faina,cacauo,zaharul,bicarbonatul,praful de copt si scortisoara. Cu palmele se freaca margarina cu ingredientele uscate,o sa rezulte niste "lolotei",in care vom incorpora galbenusurile si esenta de vanilie. Se amesteca bine si va rezulta un aluat vartos,Se pune intr-o folie alimentara si se lasa, la frigider,o ora. Dupa ce aluatul s-a odihnit,il punem pe masa de lucru si il vom modela intr-un rulou.Ruloul il vom taia in rondele de 0,5 cm. Rondelele se pun intr-o tava presarata cu un praf de faina,sau cu hartie de copt si se dau la cuptorul de dinainte incins,cam 10-15 min.Cand s-au rumenit usor pe margini,le scoatem din cuptor si le punem pe un gratar sa se raceasca.Cat biscuitii se racesc,vom pregati zefirele. Mai intai se pune la rehidratat gelatina. Apoi, se combina apa cu mierea,sucul de lamaie si zaharul si se pune pe foc mediu,amestecand,pana cand zaharul s-a topit complet.Se adauga apoi gelatina,se amesteca sa se topeasca(fara sa ajunga la punctul de fierbere),dupa care se lasa la racit Intr-un bol se bat spuma tare albusurile cu zaharul.Cand spuma a ajuns sa fie ferma,se va incorporeaza,cate putin,in fir subtire si mixand continuu,siropul de zahar. Pe fiecare biscuite,am pus cate o lingurita de gem de caise.(gemul nu este la ingrediente,pentru ca m-am gandit mai apoi sa folosesc) Peste gem am pus cu posul,bezeaua,in asa fel,incat sa acopar tot biscuitele. Intr-un vas,am pus la topit cam 400 g de ciocolata.Dupa ce s-a topit,am lasat-o sa se racoreasca si apoi am turnat peste bezea.(ciocolata trebuie sa fie racita,altfel se va topi bezeaua) Dupa ce ciocolata s-a intarit,am facut dare cu ciocolaalba.

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii