Baclava cu paste patrate mari
Nucile si nucile de migdale se prajesc si se sfaramiteaza cu ajutorul unui sucitor, adaugati 2 linguri de zahar si praful de scortisoara, amestecati ingredientele. Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet, le scurgeti de apa si le amestecati cu 150 de gr. din cantitatea totala a untului ( restul il folositi pentru uns foile de placinte ). Intr-o tava de yena cu diametrul de 23 de cm. asterneti 10 straturi de foi de placinta, unse fiecare cu unt topit, peste foi puntei 1/3 din pastele fierte, peste paste 1/3 de nuci. Continuati procesul la fel, insa de data asta puneti 6 foi de placinta apoi pastele, 1/3 din umplutura de nuci si iar 6 foi de placinta, nuci inca 4 foi de placinta si terminati cu un strat de paste. Lasati prajitura sa se odihneasca 40 de minute ca sa se inmoaie bine foile de placinta cu unt si sa o puteti taia usor inainte de a o coace. Dupa ce a stat suficient, taiati prajitura in bucatele potrivite dupa cum va sopteste inimioara :) Coaceti baclavaua in cuptorul incins la 180 de grade Celsius timp de ~55 de minute pana se va rumeni frumos la suprafata. Intre timp faceti soropul, intr-o cratita turnati apa, zaharul, zaharul vanilat si batonul de scortisoara, fierbeti siropul ~ 20 de minute pana se leaga, turnati in sirop sucul de lamaie si mai fierbeti 5 minute. Turnati siropul racit peste baclavaua scoasa din cuptor, acoperiti-o cu un prosop pana se raceste si daca aveti rabdare, lasati prajitura sa se insiropeze bine peste noapte in frigider inainte de a o servi. Decorati baclavaua cu nuci de fistic. Pofta buna !
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |