Ardei umpluti in vas de lut


Pentru inceput incep sa spal si sa curat ardei dupa care ii las cu gura in jos la scurs. Adaug carnea intr-un bol,curat ceapa o spal si o toc fin,morcovul spalat si curatat il dau prin razatoare fina,verdeata spalata si tocata fin o adaug si pe dumneai peste carne si restul ingredientelor,orezul il trec usor printr-un jet de apa inainte de a fi ales,apoi adaugam si restul de codimente potrivim de sare si incepem sa amestecam usor compozitia sa se imbine toate ingredientele.Compozitia de carne si orez se indeasa in ardeii umpluti, fara a-i umple insa complet lasand loc sa se unfle si orezul. Vasul de lut a stat in apa o jumatate de ora acum este gata sa primeasca ardei asezati unul cate unul cu capacelele in sus adaugand apa fiarta.Bag ardei la cuptor foc potrivit timp de 1 ora jumate pe la mijlocul timpului de fierbere adaug o cana de bors amestecata cu 3-4 linguri de pasta tomata .De obicei adaug si o cren guta de cimbru si ceva slanina afumata pentru o aroma mai speciala. Cand sunt gata ii putem servi cu putina smantana sau doar asa cu putin sos.
{{ item.title }}
|
{{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |