Ardei umpluti cu carne de vita


Spalam orezul, dupa care il lasam intr-un castron cu apa rece. Curatam ceapa, o spalam , o toacam marunt, si o calim cu putin ulei intr-o tigaie, adaugam bulionul si amestecam. Peste carnea tocata adaugam ceapa prajita,orezul scurs de apa, patrunjelul taiat marunt , cimbrul sfaramat in palma, ouale batute, un praf de sare si un praf de piper dupa gust si amestecam bine pana se uniformizeaza. Spalam ardeii, taiem circular si scoatem coada, scoatem miezul, curatam de seminte, ii spalam ii punem la scurs cu taietura in jos si procedam la umplerea lor cu amestecul obtinut si le punem capace din cele 6 rosii. Presaram pe fundul oalei cativa lastari tineri de vita de vie (sa nu se arda ardeii), asezam ardeii in oala de fiert circular de la exterior la interior , completam cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic 40 minute. Tocam miezul de la cele 6 rosii si rosiile chery marunt,le adaugam peste ardeii umpluti, completem cu apa si se da la cuptor 30 minute. Pofta buna !
{{ item.title }}
|
{{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |