Alcazari
Albusurile impreuna cu un varf de cutit de sare,se bat cu telul sau la mixer pana se transforma intr-o spuma tare,se adauga apoi 150 g zahar si se bate in continuare pana se dizolva zaharul si spuma este intarita(ca la bezele).In acest moment,se adauga 250 g nuca macinata si se amesteca cu lingura prin rasturnare.Se pregateste o tava de cuptor,pe care o ungem cu putin unt. Din compozitie se ia cate o lingurita,se aseaza in tava si se da forma rotunda,de turtita.Pentru a nu se lipi compozitia de lingurita,aceasta se introduce din cand in cand intr-o cana cu apa.Turtitele se aseaza in tava la odistanta de 2 cm,pentru ca la copt isi maresc volumul.Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil,la 180 de grade si se coc turtitele timp de 10 minute. Se scoate tava din cuptor si cu un cutit cu lama lata se desprind de pe tava si se aseaza pe un platou,dar nu suprapuse,ci fiecare separat.Dupa cateva minute ele se intaresc si se pot suprapune. Pentru crema,se pune pe foc mediu o cratita in care am pus 50 ml apa si 250 g zahar si se amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste zaharul.In acest sirop se adauga 200 g unt si se amesteca pana se topeste.Se pune apoi cacaoa cernuta si se amesteca continuu,aproximativ 30 de minute pana crema capata consistenta unei smantani mai groasa.Se ia de pe foc,se lasa la temperatura camerei iar cand s-a racit se baga la frigider pentru o ora.Cu aceasta crema se umplu turtitele doua cate doua si se tavalesc prin nuca macinata(100 g).Pentru glazura,se pune pe foc intr-un ibric 2 linguri zahar,1 linguta apa si apoi 50 g unt.Se fierbe pana se ingroasa.Cu o lingurita se ia din aceasta compozitie si se glazureaza alcazarile.Pofta buna!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |