Macaroane ARNOS cu șuncă și sos de roșii
2020-03-05by Chef Victor Melian

Macaroane ARNOS cu șuncă și sos de roșii

Chef Victor Melian și George Frîncu fac ”magie” în bucătărie și prepară o rețetă delicioasă: Macaroane ARNOS cu șuncă și sos de roșii.

Ingrediente:

400g macaroane ARNOS

300 g șuncă

3-4 căței de usturoi

50g ulei de măsline

1 ceapă roșie

300 g suc de roșii

3-4 foi de dafin

3 lingurițe de zahăr brun

o legătură cimbrișor

sare și piper negru

 

Preparare:

Fierbeți 3-4 l de apă până clocotește. Adăugați circa 30g de sare. Când apa clocotește puneți macaroanele în oală.

Fierbeți macaroanele 4 minute, când sunt gata scurgeți apa.

În tigaia fierbinte turnați uleiul. Spargeți 3-4 căței de usturoi și puneți-i în uleiul încins. Când au prins culoare aurie scoateți-i  și aruncați-i la gunoi. Tocați mărunt ceapa și puneți-o în tigaie, micșorați focul. Tăiați șunculița în  cubulețe și puneți-le peste ceapă. Amestecați și turnați sosul de roșii, adăugați zaharul brun și  amestecați din nou, apoi adăugați foile de dafin întregi. Fierbeți la foc mic circa 8-10 minute și scoateți foile de dafin și puneți cimbrișorul. Luați macaroanele  și le adăugați în sosul obținut, amestecați. Iar după gust puneți Piper negru proaspăt măcinat.

 

Sper să încercați și voi rețeta și să ne spuneți părerea voastră. Spor la treabă!

 

Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/

Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/

Descoperă Gătitul cu Pasiune pe:  https://gatestecupasiune.ro/

Poftă bună!