Fidea ARNOS cu un curcubeu de măsline siciliene
2019-11-28by chef Victor Melian

Fidea ARNOS cu un curcubeu de măsline siciliene

Chef Melian ne trimite într-o călătorie culinară în sudul Italiei și îi arată lui George Frîncu secretele unei rețete desăvârșite: Fidea ARNOS cu un curcubeu de măsline siciliene.

Ingrediente:

400g fidea ARNOS

200g guanciale gușă de porc afumată

150g șunculiță de porc

50g ulei de măsline

2 gălbenușuri de ou

busuioc

sare, piper negru

 

Preparare:

Fierbeți 3-4l de apă, adăugați circa 30g de sare. Când apa clocotește puneți fideaua lăsați-o la fiert vreo 2-3 minute, scurgeți apa si păstrați-o pentru mai târziu.

În tigaia fierbinte turnați uleiul. Tăiați gușa de porc în cubulețe, puneți-o în uleiul încins. Adăugați șunca tăiată și micșorați focul. Stingeți cu 1-2 linguri din apa în care a fiert pasta. Puneți fideaua în tigaie, amestecați. Puneți cele 2 gălbenușuri de ou și amestecați din nou. Rupeți câteva frunze de busuioc proaspăt peste preparat, adăugați piper negru proaspăt măcinat după gust.

 

Sper să încercați și voi rețeta și să ne lăsați un comentariu cu părerea voastră. Spor la treabă!

 

Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/

Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/

Descoperă Gătitul cu Pasiune pe:  https://gatestecupasiune.ro/

Poftă bună!