Tăiței lați cu somon și mascarpone
2021-11-05by Chef Sorin Bontea și Paul Vasile

Tăiței lați cu somon și mascarpone

Chef Sorin Bontea și Paul Vasile vă pregătesc astăzi o rețetă savuroasă pentru cină: tăiței lați cu somon și mascarpone.

⭐Ingrediente:

 

  • 300g Tăiței lați Arnos;
  • 200g somon;
  • 3 linguri de mascarpone;
  • 3 linguri de ulei de măsline;
  • 2 căței de usturoi;
  • 80g de capere;
  • coaja de la o jumătate de lămâie;
  • zeama de la o jumătate de lămâie;
  • ardei iute;
  • pătrunjel;
  • sare.

 

⭐Preparare:

 

Primul pas este acela de a pregăti ingredientele necesare pentru preparat. Usturoiul, ardeiul și pătrunjelul se toacă mărunt, iar somonul se taie cubulețe. Într-o tigaie preîncălzită se pun uleiul de măsline și usturoiul, iar când acesta devine galben-auriu, se adaugă ardeiul iute, caperele și se amestecă ușor. Următorul ingredient care trebuie adăugat în tigaie este somonul. Acesta se gătește pentru 2-3 minute, se presară sare și se amestecă ușor. Când somonul începe să prindă culoare, se adaugă coaja de la lămâie și pătrunjelul, amestecând ușor. Pentru a realiza un preparat cremos, se zdrobesc câteva bucățele de somon. Tot conținutul se mai gătește la foc mic pentru câteva minute, iar între timp se pun pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Atunci când pastele au fiert, se pun în tigaie cu ajutorul unei spatule. Peste paste se adaugă următoarele ingrediente: zeama de lămâie, cele 3 linguri de mascarpone, 1 polonic din apa de la paste și sare, amestecând bine. La final, pastele se pun într-o farfurie adâncă, iar deasupra se presară pătrunjel.

 

Încercați și voi această rețetă și spuneți-ne în comentarii cum v-a ieșit!

 

Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:

 

Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/

Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/

Descoperă Gătitul cu Pasiune pe: https://gatestecupasiune.ro/  

 

Poftă bună!