
Tăitei lati cu nucă, pesmet si scortisoară
Chef Sorin Bontea vă propune pentru astăzi un desert aromat cu Tăiței lați și scorțișoară.
⭐ Ingrediente:
- 200g Tăiței lați Arnos;
- 10g scorțișoară;
- 50g nucă;
- 70g zahăr;
- 30g zahăr vanilinat;
- 100g unt;
- 70g pesmet;
- coajă de lime.
⭐ Preparare:
Se pune untul la topit, într-o tigaie. După ce acesta se topește, se adaugă pesmetul. Pesmetul se gătește până devine galben-auriu. În momentul în care pesmetul începe să prindă culoare, se adăugă nuca și se mai lasă pe foc 1-2 minute. Amestecul se ia de pe foc și se lasă la răcit. Între timp, pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert, se scurg bine de apă. Peste compoziția de pesmet, se pun: zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoară și se amestecă bine. Într-un bol încăpător, se pun pastele și compoziția de pesmet cu nucă și scorțișoară, apoi se amestecă bine. La final, se adaugă o porție binemeritată în farfurie și se presară coajă de lime.
Dacă nu ai încercat încă aceasta rețetă, te sfătuim să o faci!
Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:
Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/
Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/
Descoperă Gătitul cu Pasiune pe: https://gatestecupasiune.ro/
Spor la gătit!