Tăitei lati cu nucă, pesmet si scortisoară
2022-12-06by Chef Sorin Bontea

Tăitei lati cu nucă, pesmet si scortisoară

Chef Sorin Bontea vă propune pentru astăzi un desert aromat cu Tăiței lați și scorțișoară.

⭐ Ingrediente:

  • 200g Tăiței lați Arnos;
  • 10g scorțișoară;
  • 50g nucă;
  • 70g zahăr;
  • 30g zahăr vanilinat;
  • 100g unt;
  • 70g pesmet;
  • coajă de lime.

 

⭐ Preparare:

Se pune untul la topit, într-o tigaie. După ce acesta se topește, se adaugă pesmetul. Pesmetul se gătește până devine galben-auriu. În momentul în care pesmetul începe să prindă culoare, se adăugă nuca și se mai lasă pe foc 1-2 minute. Amestecul se ia de pe foc și se lasă la răcit. Între timp, pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert, se scurg bine de apă. Peste compoziția de pesmet, se pun: zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoară și se amestecă bine. Într-un bol încăpător, se pun pastele și compoziția de pesmet cu nucă și scorțișoară, apoi se amestecă bine. La final, se adaugă o porție binemeritată în farfurie și se presară coajă de lime.

 

Dacă nu ai încercat încă aceasta rețetă, te sfătuim să o faci!

 

Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe: 

 

Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/

Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/

Descoperă Gătitul cu Pasiune pe: https://gatestecupasiune.ro/

 

Spor la gătit!