Tăiței lați ARNOS cu fructe de mare
Chef Sorin Bontea ne arată o rețetă extrem de simplă cu fructe de mare: Tăiței lați ARNOS cu fructe de mare
⭐Ingrediente:
200g Tăiței lați Arnos;
3 linguri ulei de măsline;
1 lingură de usturoi;
150g roșii cherry;
Sare;
Piper;
¼ linguriță de zahăr;
Busuioc;
150g creveți cruzi;
100g scoici.
⭐Preparare:
Primul pas este acela de a pune apa la fiert cu puțină sare. Următorul pas îl reprezintă prepararea sosului. Acesta trebuie pregătit primul deoarece pastele fierb foarte repede. Așadar, într-o tigaie se adaugă o lingură de ulei de măsline și usturoiul care se călește până ce devine galben-auriu sau până devine maro, după preferințe. După ce s-a călit usturoiul, se pun roșiile cherry și se lasă să se gătească bine. În momentul în care roșiile s-au înmuiat se completează cu puțină apă și se adaugă sare, piper și zahăr pentru a tăia din aciditate. În momentul în care sosul începe să se lege se mai adaugă un polonic de apă. Dacă sosul e aproape gata se pun creveții, scoicile și se mai completează cu puțină apă pe margine fiindcă nu trebuie să se usuce. Creveții nu se gătesc mult, doar 2-3 minute, pentru a nu se usca prea tare. Atunci când sosul e gata se adaugă câteva frunze de busuioc și se trage deoparte. Pastele se fierb pentru 3 minute deoarece trebuie să fie al dente. După ce pastele au fiert, acestea se pun cu un clește peste sos și se mai pun pe foc pentru 1 minut, nu mai mult.
În momentul în care pastele sunt gata, se așează în farfurie și se mai presară puțin busuioc deasupra.
Poftă bună!
Sper să încercați și voi rețeta și să ne spuneți părerea voastră. Spor la treabă!
Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:
Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/
Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/
Descoperă Gătitul cu Pasiune pe: https://gatestecupasiune.ro/
Poftă bună!