Supă chinezească cu Inele
2021-10-25by Chef Sorin Bontea și Rikito

Supă chinezească cu Inele

Chef Sorin Bontea și Rikito vă propun o nouă rețetă în stil asiatic: supă chinezească cu Inele.

⭐Ingrediente:

 

  • 200g Inele Arnos;
  • 300g carne de porc;
  • 3 linguri sos de stridii;
  • 2 linguri ulei de susan;
  • 10g unt;
  • 6 linguri sos de soia;
  • 20g ghimbir;
  • 6 căței de usturoi;
  • 50g alge de mare;
  • 5 ciuperci hidratate;
  • 70g urechi de lemn;
  • 12 linguri mirin;
  • 20g baby spanac;
  • mix de condimente: pudră de usturoi, ghimbir și boia dulce;
  • 40g praz tăiat julienne;
  • 10g ceapă crocantă;
  • 1 ou fiert;
  • 2 lingurițe de zahăr;
  • 1 morcov;
  • 1kg spinari de pui;
  • 200g praz;
  • sare și piper.

 

 

 

⭐Preparare:

 

Primul pas este acela de a pregăti supa. Într-o oală se adaugă: 1 litru de apă, puiul, morcovul, 200g de praz, 1 cățel de usturoi tocat mărunt,  jumătate de linguriță de ghimbir tocat mărunt și se lasă la fiert. Între timp se marinează carnea, pe o parte se pune mix-ul de condimente și sare, iar pe cealaltă parte doar mixul de condimente. Într-o tigaie preîncălzită se adaugă o lingură din uleiul de susan, iar când acesta este fierbinte, se pune carnea la prăjit pe o parte și pe cealaltă. Cât timp carnea se prepară, în supă se adaugă: 7 linguri de mirin și 3 linguri de sos de stridii, se amestecă și se lasă în continuare la fiert. Atunci când carnea a prins culoare, peste ea se pun următoarele: 4 linguri de mirin, 3 linguri din sosul de soia, 2 lingurițe de zahăr și se amestecă. Când sosul devine mai gros și s-a lipit pe carne, este gata și se pune separat pe o farfurie.

Într-o tigaie se adaugă: 1 lingură din uleiul de susan, 1 cățel de usturoi tocat mărunt, jumătate de linguriță de ghimbir tocat, urechile de lemn, 1 lingură de mirin, sare și se amestecă ușor timp de 1 minut. Când urechile de lemn sunt gătite se pun separat într-un bol mic. În aceeași tigaie se adaugă: 1 lingură din uleiul de susan, ciupercile hidratate, sarea și se gătesc timp de 1-2 minute. După ce ciupercile au început să prindă culoare, se adaugă untul, 1 lingură din sosul de soia și se mai gătesc pentru căteva secunde, apoi se pun într-un bol mic. Între timp se mai pun în supă 2 linguri din sosul de soia și se lasă la fiert pentru încă 20 de minute. Când supa este gata, se adaugă 3 căței de usturoi tocați mărunt și se ia de pe foc. Se pun pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În momentul în care acestea au fiert, se scurg bine de apă. Algele se vor marina cu: 1 lingură de ulei de susan, sare și piper, iar prazul tăiat julienne se pune într-un bol împreună cu: o lingură de ulei de susan, 1 cățel de usturoi tocat mărunt și o jumătate de linguriță de ghimbir tocat mărunt. La final, ingredientele se pun într-un castron adânc, în următoarea ordine: 2 linguri cu paste, 2 polonice de supă, ciuperci, alge, jumătate de ou fiert, câteva frunze de spanac, cubulețe din carnea de porc, ceapă crocantă, urechi de lemn, prazul tăiat julienne și un praf de sare.

 

Sperăm să încercați și voi această rețetă, cu siguranță veți fi plăcut surprinși de aceste arome.

 

Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:

 

Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/

Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/

Descoperă Gătitul cu Pasiune pe: https://gatestecupasiune.ro/  

 

Poftă bună!